Descoperire înfiorătoare într-un calculator al lui Abdeslam: lista cu următoarele ținte

320
Descoperire înfiorătoare într-un calculator al lui Abdeslam:  lista cu următoarele ținte - salahabdeslamtinte-1464264882.jpg
O listă cu posibile ținte de atac din Franța a fost găsită în memoria unui calculator din apartamentul unde s-a ascuns

Salah Abdeslam.

Salah Abdeslam, singurul terorist în viață care a participat la atacurile de la Paris, schițase o listă cu locuri din Franța unde intenționa să comită noi atacuri, potrivit BFMTV, citat de "Le Figaro".

Printre aceste locuri, se numărau cartierul parizian La Defense, care a fost vizat și de Abdelhamid Abaaoud, zona portuară din Marsilia, Parlamentul European de la Strasbourg și aeroportul Toulouse-Blagnac.

Potrivit BFMTV, un fișier găsit în memoria computerului și denumit "Salah" conținea, în afară de această listă, înregistrări video cu atentatele de la Paris din noiembrie 2015, cu Mohamed Merah, autorul atacurilor din Toulouse și Montauban din martie 2012, sau imagini de propagandă ale Statului Islamic.

Printre metodele de atac descrise în document, se numără cele cu dronă, montarea unor bombe la bordul avioanelor sau atacuri armate.

Aceste locuri au fost deja menționate, în luna ianuarie, într-un document al serviciului militar francez de informații, ce conținea lista cu șapte posibile ținte ale teroriștilor. Este posibil ca Abdeslam să se fi inspirat din acel document. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5486 secunde