Dependenții de stupefiante care se tratează la Obregia, cumpără droguri din zona spitalului. Situația e greu de rezolvat!

408
Dependenții de stupefiante care se tratează la Obregia, cumpără droguri din zona spitalului. Situația e greu de rezolvat! - 2009040934rozamarihuana-1350719287.jpg

Consumatorii de etnobotanice care urmează un tratament de recuperare la Centrul de Asistență Integrată a Adicțiilor de la Spitalul Clinic de Psihiatrie "Prof. Dr. Al. Obregia" cumpără droguri chiar din zona unității sanitare și de multe ori traficanții pătrund în spital, susține primarul general, Sorin Oprescu, citat de Agerpres.


 La Centrul Obregia sunt aproximativ 86 de pacienți care urmează un tratament pentru a scăpa de dependența drogurilor.

"Este clar că traficanții de droguri acționează acolo unde găsesc grupurile vulnerabile. În zona spitalelor din București, unde sunt așa-zișii pacienți, de fapt sunt consumatori sau dependenți de droguri, este clar că traficanții încearcă să distribuie și droguri. Nu este lipsit de importanță faptul că de fiecare dată activitățile polițienești se îndreaptă către monitorizarea acestor zone. Nu cred că trebuie căutată o vinovăție a cuiva în legătură cu faptul că în spitale sau în zona spitalelor se vând droguri. Este o realitate pe care trebuie să o recunoaștem, trebuie să găsim soluțiile și să vedem ceea ce putem să facem în comun", a declarat șeful ANA, chestorul de poliție Sorin Oprea.


Primarul Oprescu a explicat că fenomenul vânzării drogurilor în zona spitalului îi este cunoscut:

"Să mă ierte colegii care lucrează la spitalul Obregia, dar acolo este un loc unde tranzacțiile se fac seara, în special, pe trotuar. (…) Până nu e atent portarul, până i-a lăsat portarul, până i-au lăsat doctorii... în felul ăsta nu facem altceva decât să ne furăm căciula. Nu există o supraveghere atentă, dealerii se duc acolo... medicii mi-au explicat la timpul respectiv că nu pot să stăpânească fenomenul ăsta", a afirmat Oprescu vineri la prima conferință națională "Adicția - abordare multidisciplinară, implicații medico-psiho-sociale", informează Agerpres.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 20 Octombrie 2012
Stire din Actual : Doi adolescenți au ajuns în comă la spital
Sâmbătă, 20 Octombrie 2012
Stire din Sănătate : Drogurile provoacă îmbolnăvirea  cu HIV
Pagina a fost generata in 0.308 secunde