Președintele Parlamentului European, David Sassoli:

"Democrația nu poate fi suspendată în fața Covid-19"

192

Articole recomandate

Democrația nu poate fi suspendată în mijlocul unei crize atât de dramatice, a transmis, ieri, președintele Parlamentului European (PE), David Sassoli, în deschiderea unei sesiuni plenare extraordinare la Bruxelles pentru adoptarea de măsuri împotriva pandemiei de Covid-19, informează Agerpres.

"Ne confruntăm cu o situație extraordinară și neașteptată. Am fost nevoiți să luăm decizii fără precedent în ultimele săptămâni, încercând să anticipăm circumstanțele în schimbare rapidă pentru a proteja sănătatea angajaților și a membrilor PE, dar garantând în același timp că activitatea democratică a instituției poate continua", a precizat David Sassoli, în deschiderea sesiunii PE, conform unui comunicat de presă al legislativului comunitar.

"A trebuit să încetinim, bineînțeles. Dar nu ne-am oprit, pentru că democrația nu poate fi suspendată în mijlocul unei crize atât de dramatice", a adăugat el.

"Este datoria noastră, în astfel de vremuri dificile, să fim în serviciul cetățenilor noștri. Ca legislatori, avem mijloacele, posibilitatea și datoria să ajutăm", a mai spus Sassoli, care a transmis, de asemenea, condoleanțe familiei unui angajat al PE care și-a pierdut viața din cauza coronavirusului în urmă cu câteva zile, dar și familiilor tuturor persoanelor care au murit în urma îmbolnăvirii cu Covid-19.

El a mulțumit "tuturor persoanelor care se luptă cu acest virus în fiecare zi cu curaj și hotărâre, în primul rând celor care sunt bolnavi, întregului staff medical care lucrează neobosit în Europa și, de asemenea, cetățenilor care prin comportamentul lor responsabil vor avea un rol hotărâtor în eradicarea acestei pandemii".

Parlamentul European s-a reunit, ieri, într-o sesiune extraordinară la Bruxelles, pentru a vota măsurile urgente ale UE pentru combaterea pandemiei de Covid-19, între care sprijinul pentru sistemele de îngrijire medicală și asistența financiară pentru statele cel mai puternic afectate de actuala criză.

Este prima sesiune plenară a Parlamentului European la care se folosește votul de la distanță. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3811 secunde