Demisie cu răsunet în Guvernul Marii Britanii

187
Demisie cu răsunet în Guvernul Marii Britanii - 62028403-1567947047.jpg

Articole recomandate

Ministrul muncii și al pensiilor din Marea Britanie, Amber Rudd și-a depus demisia în seara zilei de sâmbătă – informează BBC.


Politicianul și-a explicat decizia printr-o scrisoare deschisă adresată prim-ministrului Boris Johnson. În acest document Amber Rudd a adus critici dure guvernului din care până ieri a făcut parte și a anunțat totodată că demisionează și din Partidul Conservator după "evenimentele haotice" care au avut loc săptămâna trecută. Una dintre cauzele principale ale demisiei – scrie Rudd – este că deși și-a început activitatea cu bună credință în cabinet, "nu mai are încredere în faptul că scopul prioritar (al guvernului n. r.) ar fi renegocierea acordului Brexit".

Anterior acestei decizii, premisa acesteia a fost că ieșirea fără acord din Uniunea Europeană trebuie să figureze printre posibilități, dar numai cu scopul de a exercita presiuni asupra UE pentru a obține un acord mai bun.

Ca membru al guvernului însă, Rudd a trebuit să constate că premierul Boris Johnson mobilizează resurse foarte mari pentru așa numitul no deal Brexit, însă nu se poate spune același lucru despre negocierile cu UE. Fostul ministru a calificat ceea ce s-a întâmplat la ședința de miercurea trecută a parlamentului drept "vandalism politic". După cum v-am informat, cu acea ocazie, 21 de deputați ai Partidului Conservator au votat alături de opoziție, pentru a evita un eventual Brexit fără acord și alegeri anticipate. Răspunsul premierului a fost că i-a exclus din partid pe deputații rebeli, și astfel coaliția condusă de premier a pierdut majoritatea în parlament. Printre cei excluși au fost și foști miniștri, personalități care se bucurau de un prestigiu binemerita


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3464 secunde