Decizie în cazul lui Oscar Pistorius, atletul paralimpic vinovat de omor

165
Decizie în cazul lui Oscar Pistorius, atletul paralimpic vinovat de omor - oscarpistorius-1457026945.jpg

Articole recomandate

Curtea Supremă de Apel din Africa de Sud a respins apelul făcut de atletul paralimpic Oscar Pistorius, care a fost declarat vinovat de omor.


În acest context, Oscar Pistorius urmează să își primească sentința în luna aprilie, el riscând o condamnare la cel puțin 15 ani de închisoare, relatează BBC News.

Campionul paralimpic sud-african Oscar Pistorius a fost declarat vinovat de omor, în decembrie 2015, de Curtea Supremă de Apel din Africa de Sud. Ulterior, el a contestat condamnarea sa în apel pentru crimă.

Tot atunci, Înalta Curte din Pretoria a acceptat cererea de eliberare pe cauțiune a lui Pistorius, cauțiunea fiind puțin peste 600 de euro. Pistorius a fost obligat să poarte un sistem electronic de localizare și putea părăsi domiciliul doar între orele locale 07:00 și 12:00. Sportivul, care este privat de pașaport, nu avea voie să depășească un perimetru de 20 de kilometri.

Oscar Pistorius, în vârstă de 29 de ani, a fost eliberat din închisoare, la 19 octombrie, după un an de detenție, el fiind plasat în regim de arest la domiciliu. Pistorius a fost condamnat, la 21 octombrie 2014, la cinci ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de omor din culpă în procesul în care era acuzat că a ucis-o pe prietena sa Reeva Steenkamp, potrivit Realitatea.net.

Judecătoarea Thokozile Masipa l-a mai condamnat pe Pistorius la trei ani de închisoare cu suspendare pentru folosire de arme de foc. Sportivul a decis să nu conteste sentința primită, însă Parchetul a făcut apel.

Oscar Pistorius a împușcat-o mortal, la 14 februarie 2013, pe Reeva Steenkamp, model sud-african cu care avea o relație de trei luni.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0263 secunde