Decizie importantă pentru Italia. Deputații au votat noul guvern Conte

242
Decizie importantă pentru Italia. Deputații au votat noul guvern Conte - decizie-1568144459.jpg

Articole recomandate

Premierul italian, Giuseppe Conte, a obținut, luni seară, cu ușurință votul de încredere al deputaților, cărora le-a promis să angajeze Italia într-o "nouă eră reformatoare", cerând în același timp un impuls din partea Europei în ce privește regulile bugetare și imigrația, relatează AFP. 


Dintre cei 606 deputați care au votat, 343 s-au exprimat pentru, 263 au fost contra și trei s-au abținut, potrivit rezultatului oficial. 
Într-un discurs de o oră și jumătate, șeful guvernului, reînvestit în funcție în fruntea unei noi majorități alcătuite din Mișcarea 5 Stele (M5S, antisistem) și Partidul Democrat (centru-stânga), a prezentat un "proiect politic de mare amploare" pentru legislatura care, teoretic, se încheie în 2023. 


El a cerut clasei politice și cetățenilor mai multă moderație în ton și "mai multă sobrietate în special pe rețelele sociale", solicitându-le miniștrilor "coeziune și fidelitate". Viața coaliției precedente, care a unit M5S și Liga (extremă-dreapta) lui Matteo Salvini, a fost marcată de dispute, invective și polemici zilnice. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.496 secunde