Decizie importantă luată de Rusia, după inaugurarea scutului din România

196
Decizie importantă luată de Rusia,  după inaugurarea scutului din România - decizie-1463487551.jpg

Articole recomandate

Ministerul Apărării din Rusia ia în calcul repunerea în funcțiune a unei stații radar de avertizare în cazul atacurilor cu rachete de tipul Dnepr, care exista încă din perioada sovietică lângă Sevastopol (Crimeea).

Radarul, care va fi modernizat, va pu-tea detecta lansări de rachete balistice, de croazieră și supersonice în zona mărilor Neagră și Mediterană, pentru a asigura protecție teritoriului Rusiei pe flancurile sudic și sud-estic, a declarat, pentru "Izvestia", o sursă din cadrul complexului militar-industrial de la Moscova.

După destrămarea URSS, stația radar de lângă Sevastopol a trecut la Ucraina, iar o perioadă a fost închiriată de Rusia, dar, din cauza poziției Kievului, acordul a fost rupt, a explicat ziarului menționat expertul rus în domeniul apărării apărării antiaeriene Mihail Hodarenok. Astfel, mai mult de zece ani, radarul nu a mai fost exploatat, ajungând complet inoperabil. Moscova a compensat pierderea acestui radar prin lansarea în 2013 a stației radar de generație nouă Voronej-DM, în apropiere de Armavir (sud).

În mai multe rânduri, Washingtonul a dat asigurări că scutul antirachetă din Europa nu este îndreptat împotriva Rusiei și a exprimat propriile nemulțumiri privind presupuse încălcări ale Tratatului INF de către Moscova. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.463 secunde