Decizie controversată în Germania. Bavaria deschide primele centre pentru migranți

128
Decizie controversată în Germania. Bavaria deschide primele centre pentru migranți - centrupentrumigrantibavaria-1533124784.jpg

Articole recomandate

Landul Bavaria din sudul Germaniei deschide, zilele următoare, primele centre controversate de procesare pentru migranți, după o dispută asupra politicii de azil ce aproape a dus la căderea guvernului, relatează dpa, citată de Agerpres.


Facilitățile fac parte din planul ministrului federal de Interne Horst Seehofer de a reduce numărul de solicitanți de azil în Germania prin accelerarea procesului de azil și a expulzării celor ale căror cereri au fost respinse.


Planul său de a întoarce migranții la frontieră a provocat o criză politică în iunie și a amenințat vechea alianță dintre creștin-democrații (CDU) cancelarului Angela Merkel și Uniunea Creștin Socială (CSU) a lui Seehofer.


Merkel a ajuns în cele din urmă la o înțelegere cu Seehofer pentru a-i ține pe solicitanții de azil care ajung la granița sudică a țării cu Austria în centre de tranzit în timp ce statutul lor este verificat, salvând de la prăbușire coaliția guvernamentală, care îi include și pe social-democrați (SPD).


Alte landuri ale Germaniei au amânat înființarea așa-numitelor "centre de ancorare" sau au refuzat să ia parte la această politică. Dar Bavaria, bastionul formațiunii de dreapta conservatoare CSU, merge înainte cu planul, în ciuda criticilor.


Grupuri religioase, susținători ai refugiaților și partide de opoziție au criticat planul, calificând centrele drept lagăre de deportare și avertizând asupra ghetoizării comunităților de migranți.


Centrele de sosire a migranților existente în Bavaria au fost adaptate să servească drept "centre de ancorare". Fiecare este conceput să primească între 1.000 și 1.500 de persoane.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2157 secunde