Debitul Dunării creşte aproape dublu faţă de media lunii octombrie

212
Debitul Dunării creşte aproape dublu faţă de media lunii octombrie - 1-1603013392.jpg

Articole recomandate

Debitul Dunării la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va creşte pe parcursul săptămânii viitoare până la valoarea de 7.400 metri cubi/secundă (mc/s), de aproape două ori mai mare faţă de media multianuală a lunii octombrie (3.850 mc/s), conform prognozei săptămânale realizate de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), valabilă până pe 24 octombrie 2020, potrivit Agerpres.


În aval de Porţile de Fier debitele vor fi, în general, în creştere.


Pentru luna octombrie, hidrologii estimau o valoare maximă a debitului Dunării la intrarea în ţara de 3.700 mc/s şi una minimă de 2.300 mc/s, în condiţiile în care media multianuală a lunii este de 3.850 mc/s.


Potrivit hidrologilor, în intervalul 18- 24 octombrie 2020, prognoza pentru râurile din România arată că debitele vor fi în general staţionare, exceptând râurile mari din vestul ţării unde vor fi în scădere. În prima zi a intervalului sunt posibile scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri mici din zonele de deal şi munte, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6372 secunde