De ce s-a răsturnat MiG-ul 29 la Thracian Star

1193
De ce s-a răsturnat MiG-ul 29 la Thracian Star - avion-1336050298.jpg
Eroarea unui pilot a cauzat prăbușirea unui avion de tip MiG-29, la 26 aprilie, în timpul exercițiilor Thracian Star 2012, a anunțat ministrul bulgar al Apărării, Aniu Anghelov.

Concluzia se bazează pe un raport preliminar al comisiei speciale a Forțelor Aeriene bulgare și a Poliției Militare, responsabilă cu ancheta, a precizat Anghelov.

"Cea mai probabilă cauză a prăbușirii avionului MiG-29 este o greșeală în operarea echipamentului la decolare", a afirmat generalul Anghelov, citat de site-ul Novinite.com.

"O scurtă neatenție a cauzat probabil acțiuni care nu erau în con-formitate cu operarea echipamentului militar. Greșelile sunt uneori cauzate de automatizarea excesivă a acțiunilor unei persoane", a adăugat ministrul.

El a subliniat însă că, indiferent de greșeala lor, cei doi piloți ai avionului prăbușit merită laude pentru profesionalism, întrucât au reușit să controleze situația de criză și să evite pierderea de vieți omenești sau pagubele materiale.

Cei doi piloți bulgari, maiorul Ilia Doicinov și căpitanul Petar Metodiev, sunt în continuare la Academia medicală militară din Sofia, având răni la coloana vertebrală. Anghelov a subliniat că maiorul Doicinov este un pilot experimentat, cu peste 800 de ore de zbor.

Ministrul a mai spus că raportul final al comisiei de anchetă va fi finalizat în 20 de zile, dar nu va fi făcut public decât după ce Parchetul Militar va pune capăt investigației.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2093 secunde