Danemarca expulzează doi angajați ai Huawei aflați în situație ilegală

117
Danemarca expulzează doi angajați ai Huawei aflați în situație ilegală - huawei-1549295050.jpg

Articole recomandate

Danemarca a decis expulzarea a doi angajați ai gigantului chinez de telecomunicații Huawei, a anunțat luni poliția din Copenhaga, relatează AFP.


"Joi, poliția din Copenhaga a efectuat un control de rutină a permiselor de muncă și de rezidență, iar în două cazuri autoritățile au găsit că actele nu erau în regulă", a spus sursa pentru AFP. Aceste persoane, a căror identitate nu a fost dezvăluită, trebuie să părăsească țara.


Huawei este suspectată că a ridicat probleme de securitate națională în mai multe țări care i-au interzis construirea unei infrastructuri de internet super-rapide 5G.


Justiția americană a deschis recent o anchetă penală împotriva Huawei sub bănuiala că grupul chinez ar fi furat tehnologie de la rivalii americani, potrivit Wall Street Journal, iar conducerea Huawei neagă vehement că ar spiona pentru China și susține că este o victimă a războiului economic sino-american.


Într-o declarație oficială, Huawei a spus că nu vede "niciun motiv rațional pentru care ar trebui să fie exclusă de la construirea infrastructurii 5G în Germania sau în oricare altă țară din lume".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3745 secunde