Danemarca a depistat primul caz de infectare cu noua tulpină de coronavirus din Africa de Sud

Duminică, 17 Ianuarie 2021
398
Danemarca a anunţat sâmbătă că a depistat un prim caz de contaminare cu noua variantă de coronavirus înalt contagioasă din Africa de Sud, precum şi o creştere a numărului de infectări cu varianta foarte transmisibilă B117 identificată iniţial în Marea Britanie, informează Reuters.


Institutul naţional de serologie (SSI) a precizat într-un raport că între jumătatea lui noiembrie şi 10 ianuarie au fost depistaţi 256 de danezi infectaţi cu varianta britanică, sau 1,3% din totalul testelor pozitive analizate genetic în perioada respectivă, transmite Agerpres.


Potrivit datelor preliminare, 11 din cei infectaţi cu noua variantă au călătorit înainte de a se contamina, cinci dintre ei chiar în Marea Britanie, dar nu se poate spune clar dacă s-au infectat în străinătate sau în Danemarca, a notat SSI.


În ce priveşte cazul de contaminare cu varianta sud-africană, este vorba de o persoană care a călătorit în Dubai, a menţionat SSI.


Pe de altă parte, Italia a anunţat sâmbătă suspendarea zborurilor din Brazilia, în răspuns la descoperirea în această ţară a unei alte variante de coronavirus.


Totodată, este interzisă intrarea în Italia a persoanelor care au tranzitat Brazilia în ultimele 14 zile, iar cei aflaţi deja în Italia venind din statul latino-american sunt obligaţi să se testeze şi să contacteze autorităţile sanitare, a scris pe reţelele sociale ministrul italian al sănătăţii, Roberto Speranza, au consemnat Reuters şi AFP.Articole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 0.1785 secunde