Dacian Cioloș spune că a participat la o spirală MISA „la mare, o dată"

Luni, 27 Septembrie 2021, 18:55
193
Copreședintele USR PLUS, Dacian Cioloș, spune că a participat la o spirală yoga la mare organizată la începutul anilor 90, în perioada în care a fost și membru în organizația Junimea Vatra Românească. „Eram doritor să învăț foarte multe, să asimilez foarte multe, să învăț ce se întâmplă cu lumea din jurul meu. În acest context am participat”, a declarat acesta.


Potrivit Digi24,întrebat dacă a participat vreodată la spiralele MISA, Dacian Cioloș a răspuns că a fost la „o spirală la mare, o dată”.


„Cred că am fost, da, la o spirală la mare o dată, pentru că erau tabere organizate. Erau, cred că, la vremea aceea, între 10-20 de mii de cursanți în toată țara pentru că erau cursuri organizate în diferite orașe din țară. Și unde era un instructor. Te înscriai ca la orice curs, se ținea la Casa Studenților Cluj și învățam diferite posturi. Învățam diferite tehnici de meditație. Eram interesat de lucrul acesta.

Citeam, era exact aceeași perioadă în care am fost și membru în Junimea Vatra Românească. Aveam acces la biblioteca universitară, la tot felul de cărți care erau interzise înainte. Și eram doritor să învăț foarte multe, să asimilez foarte multe, să învăț ce se întâmplă cu lumea din jurul meu. În acest context am participat”, a spus Dacian Cioloș, la emisuinea 40 de întrebări cu Denise Rifai, de la Kanal D.


Copreședintele USR PLUS spune însă că nu a avut nicio legătură cu Gregorian Bivolaru.

„Toate aberațiile, tot ce am auzit mai apoi și ce s-a întâmplat cu Gregorian Bivolaru… Asta a fost mult mai târziu, n-am avut nici o legătură cu asta. Am fost unul dintre zecile de mii de cursanți o perioadă de câțiva ani. Chiar nu îmi pare rău că am participat, pentru că am învățat lucruri, care, la fel nu au nimic de-a face cu creștinismul sau cu anticreștinismul. Nu le-am pus niciodată în opoziție, cum am văzut că unii le pun, spunând că dacă fac yoga nu mai pot fi creștin”, a precizat Cioloș

Întrebat dacă mai meditează, Cioloș a răspuns: „Nu prea mai am timp acum să fac, mai fac relaxări. Mă mai ajută din punctul ăsta de vedere, să-mi mai așez gândurile, să mă relaxez, să mai adun energie, să fiu conștient de ceea ce se întâmplă în jurul meu. Mai mult lucruri de genul acesta.”

Pagina a fost generata in 0.3681 secunde