Cutremur pe piețele financiare după atacul SUA în Siria

287
Cutremur pe piețele financiare după atacul SUA în Siria - crizacontextextern89867465100-1491564345.jpg

Articole recomandate

Principala reacție a piețelor financiare la atacul american cu rachete asupra unei baze aeriene din apropierea orașului sirian Homs a reprezentat-o creșterea cu 2% a prețului la petrol, azi cotația barilului de petrol Brent depășind 56 de dolari, transmite BBC. 


Jeffrey Halley, analist la Oanda, susține că loviturile aeriene ale SUA împotriva Siriei vor avea în mod potențial implicații importante pe piața petrolului.


Siria are o producție limitată de țiței, iar faptul că este situată în Orientul Mijlociu și alianțele sale cu marii producători de petrol au sporit temerile privind extinderea conflictului ar putea duce la întreruperea livrărilor.

Atacul american cu rachete adaugă o problemă complexă la evoluțiile geopolitice care nu a existat până acum, apreciază analistul Michael Hewson, de la CMC Markets, în Londra.

"Piețele din Europa vor reflecta probabil la această escaladare a tensiunilor și vor deschide în scădere, iar prețul aurului va crește, deoarece activele de refugiu atrag fluxuri de capital", a adăugat acesta.

La bursa New York Mercantile Exchange (Nymex), cotația barilului de petrol light sweet crude cu livrare în luna mai a înregistrat cel mai ridicat nivel din ultima lună, apoi a scăzut ușor, până la 52,50 dolari. La bursa ICE Futures, cotația barilului de petrol Brent cu livrare în luna iunie s-a stabilizat la 55,66 dolari.

Pe piața spot, prețul aurului înregistra vineri dimineață o creștere de 1,2%, până la 1.262,46 dolari uncia.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.8212 secunde