Cutremur devastator. Zeci de morți și sute de răniți

192
Cutremur devastator.  Zeci de morți și sute de răniți - cutremur-1460900320.jpg

Articole recomandate

Un cutremur puternic cu magnitudinea 7,8 a zguduit, sâmbătă seara, provincia Esmeraldas, din nord-vestul Ecuadorului, în apropierea graniței cu Columbia, Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific (Pacific Tsunami Warning Center) declanșând alerta pentru regiunile de coastă ale celor două țări, transmit agențiile internaționale de presă. Cel puțin 77 de oameni și-au pierdut viața. Alte câteva sute de persoane au fost rănite.

Potrivit Institutul american de geofizică (USGS), seismul s-a produs la ora locală 18.52 (23,58 GMT), la o adâncime de 19,2 kilometri, la 173 de kilometri vest-nord-vest de capitala Ecuadorului, Quito.

"Pe baza caracteristicilor preliminare ale cutremurului, sunt posibile valuri periculoase de tsunami pe coastele situate pe o rază de 300 de kilometri în jurul epicentrului", a avertizat Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific. La câteva ore de la producerea cutremurului, alerta de tsunami a fost ridicată.

Potrivit vicepreședintelui Jorge Glas, cel puțin 77 de persoane și-au pierdut viața. Alte câteva sute de persoane au fost rănite.

Starea de urgență a fost instituită în șase provincii și Garda Națională a fost mobilizată.

Mai multe cartiere au rămas fără curent electric. Potrivit BBC, un turn de control de pe aeroportul din Manta s-a prăbușit. O rafinărie de petrol a fost închisă, ca măsură de precauție.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 15 Aprilie 2016
Stire din Actual : Cutremur de 5,6 grade magnitudine
Joi, 14 Aprilie 2016
Stire din Social : Cutremur de 6.4 grade, azi
Miercuri, 13 Aprilie 2016
Stire din Eveniment : Cutremur cu magnitudinea 7.5
Marţi, 29 Martie 2016
Stire din Social : A fost cutremur!
Pagina a fost generata in 0.404 secunde