CUTREMUR devastator în Albania. Sunt mulți morți și răniți!

184
CUTREMUR devastator în Albania. Sunt mulți morți și răniți! - albaniacutremur-1574753833.jpg

Articole recomandate

Cel puțin patru persoane au decedat marți în Albania în urma unui cutremur cu magnitudinea 6,4, cel mai puternic produs în această țară în ultimele decenii, informează Reuters și AFP. Mai multe clădiri s-au prăbușit, iar 150 de persoane au fost rănite, unii locuitori fiind prinși sub dărâmături.

Seismul a avut loc la ora 3:54 (2:54 GMT) la o adâncime de 10 kilometri, chiar la nord de orașul de coastă Durres, care este situat la aproximativ 25 de kilometri vest de Tirana, conform Institutului de geofizică al Statelor Unite (USGS).

Corpurile neînsuflețite a două femei au fost găsite în rămășițele unui bloc din nordul localității Thumane, iar un bărbat a decedat în districtul Kurbin, situat în jumătatea nordică a Albaniei, după ce a fost cuprins de panică și a sărit dintr-o clădire, a indicat o purtătoare de cuvânt a Ministerului Apărării.

Trupul celei de-a patra victime a seismului a fost scos de sub dărâmăturile unei clădiri prăbușite în Durres, a confirmat ministrul Apărării.

Lucrătorii serviciilor de intervenție au declarat media locale că una dintre victime este o femeie vârstnică ce a reușit să-și salveze nepotul protejându-l cu propriul corp.

Cel puțin 150 de persoane cu răni minore s-au prezentat la spitale din Tirana și Durres, potrivit ministrului albanez al Sănătății, Ogerta Manasterliu.

Înregistrări video neverificate publicate pe rețelele de socializare prezintă ceea ce pare a fi o clădire prăbușită în Durres. În alte imagini se pot vedea clădiri în care au apărut crăpături mari și zidărie căzută, inclusiv un apartament din care lipsește cea mai mare parte a peretelui dormitorului.


''Pompierii și personalul armatei ajută rezidenții (prinși) sub dărâmături'', în Durres și localitatea Thumane din apropiere, a declarat reporterilor purtătoarea de cuvânt a Ministerului Apărării.

Doi purtători de cuvânt ai Guvernului au declarat pentru Reuters că cele mai multe clădiri avariate sunt în Durres, iar câteva persoane au fost transportate la spital în Tirana.

Un martor a descris pentru Reuters că locuitorii au ieșit în grabă din blocurile din Tirana, unii dintre ei cu copii în brațe. O pană de curent a afectat mai multe cartiere.

Potrivit Ministerului Apărării, acesta a fost cel mai puternic seism din Albania din ultimii 30 de ani.

La trei ore după cutremurul principal, o replică puternică a fost resimțită în Tirana.

Mai multe cutremure de intensitate mai mică au fost înregistrate în ora de dinainte de seismul major, care a fost resimțit și în regiunile italiene Puglia și Basilicata.

''Eram treji din cauza cutremurelor anterioare, dar ultimul ne-a zdruncinat. Tot ce era în casă a început să cadă'', a povestit pentru Reuters Refik, locuitor din Tirana care locuiește la etajul șase al unui bloc.

Situată pe malul mărilor Adriatică și Ionică, între Grecia și Macedonia, Albania este o țară cu activitate seismică regulată.

Un cutremur cu magnitudinea 5,6, care a avut loc la aproximativ 60 de kilometri nord-vest de Tirana la sfârșitul lunii septembrie, a rănit zeci de oameni și a produs pagube la circa 500 de locuințe, unele dintre ele fiind distruse.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 21 Septembrie 2019
Stire din Actual : Albania, zguduită de mai multe cutremure!
Luni, 28 Octombrie 2019
Stire din Social : A fost cutremur! Este al 15-a seism
Pagina a fost generata in 0.5669 secunde