Cutremur cu magnitudinea 6,8 în largul regiunii Fukushima. A fost emisă avertizare de tsunami

485
Cutremur cu magnitudinea 6,8 în largul regiunii Fukushima. A fost emisă avertizare de tsunami - fukushimatsunamiwhirlpool0219940-1313738917.jpg

Articole recomandate

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 6,8, s-a produs astăzi în largul prefecturii Fukushima din nord-estul Japoniei, a anunțat agenția de meteorologie niponă, care a avertizat asupra riscului de producere a unui tsunami de 50 de centimetri, potrivit Mediafax.

Cutremurul s-a produs la ora 14.36 (08.36 ora României), nu departe de cel care a provocat accidentul de la centrala nucleară Fukushima la 11 martie. Epicentrul acestuia a fost localizat în Oceanul Pacific, la aproximativ 80 de kilometri de coastă, iar hipocentrul la 20 de kilometri adâncime.

Centrul american de alertă în caz de tsunami a exclus vineri posibilitatea producerii unui val seismic de amploare în Oceanul Pacific după cutremurul din Japonia.

Compania TEPCO a anunțat că nu s-a înregistrat nimic anormal la centrala nucleară Fukushima în urma cutremurului.

Un cutremur și valuri seismice gigantice au afectat coastele de nord-est ale Japoniei în martie, provocând cel mai important dezastru nuclear după cel de la Cernobîl.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3837 secunde