Cum vor autoritățile chineze să combată efectele poluării excesive

181
Cum vor autoritățile chineze să combată efectele poluării excesive - china-1382614594.jpg

Articole recomandate

Autoritățile din Beijing au anunțat luarea unor măsuri extreme în vederea combaterii poluării, printre acestea numărându-se închiderea unor fabrici și instaurarea unui sistem de circulație alternativ pentru automobile în zilele în care calitatea aerului

este deosebit de degradată.

CNN notează că, potrivit noului plan pus la punct de autorități, în condițiile în care poluarea este excesivă timp de trei zile consecutiv, vor fi luate următoarele măsuri: școlile și grădinițele vor fi închise, 80 la sută dintre mașinile deținute de Guvern vor fi oprite de la circulație, în timp ce pentru mașinile proprietate personală se va impune un sistem de circulație alternativ, în funcție de numărul de înmatriculare al automobilului.

Beijingul nu este singurul oraș afectat de o poluare excesivă, însă capitala Chinei a devenit un simbol al efectelor pe care le-a avut creșterea economică din ultimii ani asupra mediului înconjurător.

La fel de afectat de poluare este orașul Harbin, o metropolă din nord-estul Chinei, cu peste 10 milioane de locuitori, care este complet paralizat de trei zile, autoritățile luând deja decizia de a închide școlile și aeroportul și de a bloca mai multe rețele de transport. În acest oraș, poluarea atmosferică atinge un nivel care depășește de 30 de ori plafonul preconizat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

"Apocalipsă la Harbin", titrau, marți, diverse ziare din țară, din ce în ce mai îngrijorate de degradarea mediului. Presa publica în special fotografii cu locuitori având fețele acoperite cu măști filtrante, pierduți într-o ceață în care vizibilitatea era redusă la câțiva metri.

China, a doua economie a planetei și prima piață mondială de automobile, își vede mediul amenințat de numeroasele sale industrii poluante, de traficul rutier în expansiune constantă și delăsarea în ceea ce privește preocuparea de a proteja ecosistemele. În plus, țara își obține peste 70 la sută din energie din arderea cărbunelui, ceea ce o face principalul producător mondial de gaze cu efect de seră.

Poluarea aerului a contribuit la decesul prematur a 1,2 milioane de persoane în China în 2010, a estimat organizația Health Effects Institute, într-un studiu apărut în martie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4521 secunde