Cum ne poate afecta falimentul Greciei

615
Cum ne poate afecta falimentul Greciei - grecia888118002-1317194139.jpg

Falimentul Greciei, eveniment considerat iminent de o mare parte din analiști, dar mai ales de investitori, nu va lăsa neatinsă România, principalele culoare de propagare a undelor de șoc fiind cel financiar și cel comercial.
Șocul falimentului va pătrunde în România "pe culoarul financiar, prin băncile grecești prezente pe piața locală, și pe cel comercial. De asemenea, va fi afectată pe termen scurt percepția investitorilor asupra țărilor cu risc. Pe de altă parte, pe termen mediu această percepție s-ar putea îmbunătăți pentru că prin falimentul Greciei s-ar înlătura un focar de riscuri majore", apreciază analistul economic Laurian Lungu. El consideră că statul elen a trecut deja pragul falimentului.
Totodată, analistul eco¬no¬mic Dragoș Cabat consideră că România ar putea fi conta¬mi¬nată de falimentul Greciei prin intermediul băncilor grecești, informează Mediafax.ro. "Un risc ar veni din modi¬fi¬carea puternică a percepției in¬vestitorilor asupra riscurilor sta¬telor mai vulnerabile", spune Dragoș Cabat. Analistul apre¬ciază însă că Grecia este foarte departe de faliment.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 14 Septembrie 2011
Stire din Actual : Grecia, exclusă din UE
Vineri, 23 Septembrie 2011
Stire din Monden : Croitorul lui Hitler își cere scuze
Pagina a fost generata in 1.7741 secunde