Cum îl omagiază presa americană pe "vizionarul" Steve Jobs

471
Cum îl omagiază presa americană pe
Presa americană de astăzi îi aduce un omagiu unanim lui Steve Jobs, "vizionarul" a cărui operă a "contribuit semnificativ la modelarea erei informaticii". Decesul lui Steve Jobs, survenit ieri, din cauza unui cancer la pancreas, la vârsta de 56 de ani, "i-a lăsat fără cuvinte pe angajații și admiratorii Apple" din întreaga lume, scrie Los Angeles Times.
"Apple a pierdut un lider vizionar, care a revoluționat utilizarea informaticii și a creat produse simbol precum iPod, iPhone, iPad, Jobs fiind unul dintre cei mai importanți șefi de companie din generația sa", spune Chicago Tribune.
Prima pagină din Wall Street Journal titrează sobru "Steven Paul Jobs, 1955 - 2011", publicația subliniind că, pe lângă un creator de geniu, cofondatorul Apple era și un om de afaceri avizat.
"Felul în care și-a promovat produsele, cum le-a vândut prin campanii publicitare inteligente și magazinele Apple Store au contribuit la transformarea companiei într-un fenomen al culturii populare", subliniază cotidianul financiar.
"Calculând că oamenii ar fi gata să plătească mai mult pentru a avea produse mai creative, Jobs a avut sclipirea de a înțelege înaintea consumatorilor ceea ce au ei nevoie", notează Washington Post.
La rândul său, New York Times apreciază că "Jobs a contribuit semnificativ la modelarea erei informatice".
Iar în USA Today, moartea lui Steve Jobs, "adesea comparat cu Henry Ford și Walt Disney (...), ridică semne de întrebare privind capacitatea companiei (Apple n.r.) de a continua să fascineze consumatorii cu produse noi și indispensabile care au contribuit la definirea unei întregi generații".
Născut la San Francisco la 24 februarie 1955, Steve Jobs avea grave probleme de sănătate de mai mulți ani. El a fost atins în 2004 de o formă rară de cancer de pancreas și a suferit un transplant de ficat în 2009.
Aflat în concediu medical din ianuarie, el și-a anunțat demisia din postul de director general la 24 august, cedând conducerea adjunctului său Tim Cook. Steve Jobs a fondat compania într-un garaj, în 1976, împreună cu Steve Wozniak. El a demisionat în 1985, în urma unei lupte interne pentru putere, dar a revenit la conducere în 1997.
El a orchestrat de atunci lansarea unor produse vedetă, precum calculatorul iMac, tableta iPad sau telefonul multifuncțional iPhone, a cărui ultimă versiune a fost prezentată marți, relatează Mediafax.ro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 06 Octombrie 2011
Stire din Actual : A murit Steve Jobs
Pagina a fost generata in 0.3325 secunde