Cum explică Iranul testele cu rachete de miercuri: `Iranul nu are nevoie de permisiunea niciunei puteri din lume pentru autoapărare`

196
Cum explică Iranul testele cu rachete de miercuri: `Iranul nu are nevoie de permisiunea niciunei puteri din lume pentru autoapărare` - rachete-1564236076.jpg

Articole recomandate

Testele cu rachete fac parte din nevoile defensive ale Iranului și nu sunt direcționate împotriva vreunei țări, iar Teheranul n-are nevoie de aprobarea nimănui, a spus o sursă militară iraniană în agenția semi-oficială Fars, potrivit Reuters.


Afirmația vine în contextul în care un oficial al Pentagonului a declarat, joi, că Iranul a testat ceea ce a părut a fi o rachetă balistică cu rază medie de acțiune miercuri, care a zburat în jur de 1.000 de kilometri. Incidentul n-a reprezentat niciun pericol pentru transporturi sau pentru personalul american din regiune.


"O sursă informată din cadrul forțelor armate a spus că testele cu rachete sunt naturale din perspectiva nevoilor defensive. Rachetele nu sunt îndreptate împotriva vreunei țări, ci pur și simplu vizează răspunsul împotriva unei posibile agresiuni. Iranul nu are nevoie de permisiunea niciunei puteri din lume pentru autoapărare", a scris Fars.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8766 secunde