Cum ar putea fi rezolvată problema transnistreană

159

Articole recomandate

Conflictul transnistrean ar putea fi rezolvat mult mai simplu dacă Federația Rusă și-ar retrage trupele din Transnistria, a declarat ministrul Apărării moldovean, Anatol Șalaru, într-un interviu acordat postului de radio Europa Liberă.

Rusia și-ar putea retrage militarii din regiunea transnistreană oricând dorește, a spus Șalaru, evocând în acest context înțelegerea convenită cu președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, care a dat asigurări că va facilita crearea unui coridor pentru retragerea contingentului de trupe ruse din Transnistria.

Referindu-se la planurile președintelui ales, Igor Dodon, privind federalizarea Republicii Moldova, ministrul Apărării le-a respins din start ca fiind inacceptabile.

"Nu putem accepta federalizarea Republicii Moldova, pentru că aceasta ar însemna transnistrizarea Republicii Moldova. Rusia vrea să obțină controlul asupra republicii prin transnistrizarea ei, dorește ca astfel să obțină de la noi dreptul de veto pentru conducerea de la Tiraspol. Prin transnistrizarea Moldovei și prin apariția unei republici autonome Găgăuzia, se va încerca și la Bălți destabilizarea situației", a spus Șalaru, citat de portalul Deschide.md, consultat de Agerpres. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4323 secunde