Cuba liberalizează importul de vehicule, interzis timp de 50 de ani

120
Cuba liberalizează importul de vehicule, interzis timp de 50 de ani - cuba-1387473802.jpg

Articole recomandate

Guvernul cubanez a autorizat oficial importul liber de vehicule, interzis de jumătate de secol, în cadrul reformelor economice lansate de președintele Raul Castro, a anunțat cotidianul oficial Granma.


Consiliul de miniștri a aprobat, miercuri, "noi norme care încadrează importul și comercializarea de vehicule cu motor", care vor fi "publicate în următoarele zile în Monitorul Oficial", a anunțat Granma.


Potrivit cotidianului, de acum va fi autorizată vânzarea en detail a motocicletelor, autoturismelor, furgonetelor, camionetelor și microbuzelor importate, noi sau de ocazie, pentru cubanezii și străinii care locuiesc pe insula comunistă, precum și pentru organizațiile străine sau diplomatice, la prețuri "similare celor practicate pe piața" de vânzare-cumpărare între particulari, deschisă din septembrie 2011.


Potrivit Granma, liberalizarea importurilor de vehicule se va face "gradual", iar produsul acestor vânzări va permite crearea unui "fond special pentru dezvoltarea transportului public", care întâmpină numeroase dificultăți pe insulă, anunță Mediafax.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 18 Decembrie 2013
Stire din Actual : Fidel Castro îl evocă pe Hugo Chavez
Marţi, 15 Ianuarie 2013
Stire din Actual : Epidemie de holeră în Cuba
Luni, 10 Decembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Stilul REGGAETON, interzis în CUBA
Sâmbătă, 08 Decembrie 2012
Stire din Diverse : Stilul REGGAETON, interzis în CUBA
Pagina a fost generata in 0.6832 secunde