Criza programului nuclear iranian. "Reluați dialogul!"

139
Criza programului nuclear iranian.

Articole recomandate

Franța, Marea Britanie și Germania, cele trei semnatare europene ale acordului din 2015 asupra programului nuclear iranian, au îndemnat, duminică, la "oprirea escaladării tensiunilor și la reluarea dialogului", potrivit unui comunicat comun, citat de AFP și Reuters.

"Suntem îngrijorate de riscul ca acordul din 2015 să fie reziliat, sub presiunile sancțiunilor impuse de SUA și în urma deciziei Iranului de a nu mai aplica mai multe dintre dispozițiile centrale ale acordului", notează Parisul, Londra și Berlinul.

"Țările noastre sunt profund îngrijorate de atacurile la care am asistat în Golful Persic și dincolo de el, precum și de deteriorarea securității în regiune. Credem că a venit momentul să acționăm în mod responsabil și să căutăm mijloace pentru a opri escaladarea tensiunilor și a relua dialogul", se spune în comunicat.

Pentru Franța, Marea Britanie și Germania, "riscurile sunt atât de importante, încât este necesar ca toate părțile implicate să ia o pauză și să ia în calcul consecințele posibile ale acțiunilor lor".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2733 secunde