Criză politică în Israel. Gantz anunță că nu a reușit să formeze un guvern

150
Criză politică în Israel. Gantz anunță că nu a reușit să formeze un guvern - criza-1574373509.jpg

Articole recomandate

Politicianul israelian Benny Gantz, rivalul premierului israelian în exercițiu Benjamin Netanyahu, i-a comunicat, miercuri, președintelui Reuven Rivlin că renunță la mandatul acordat de a forma un guvern de uniune, informează AFP. 


Gantz, liderul partidului Albastru și Alb (Kahol Lavan), a fost mandatat acum o lună de președintele Israelului să formeze o coaliție guvernamentală după ce Netanyahu nu a reușit să facă acest lucru, în urma alegerilor din 17 septembrie. 


Benny Gantz i-a mulțumit într-un comunicat președintelui și a asigurat că va continua să depună eforturi pentru formarea unui guvern "bun" pentru cetățenii Israelului. 


Anunțul său vine după ce, miercuri, Avigdor Lieberman, considerat "regele jocului" în eforturile de a forma un guvern în Israel - lider al partidului naționalist laic Israel Beiteinou, cu opt deputați în noul parlament - a refuzat să-și acorde sprijinul vreunuia dintre principalele partide, făcând tot mai probabilă organizarea de noi alegeri, pentru a treia oară într-un an.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5062 secunde