Criză în Venezuela. Adunarea Constituantă i-a ridicat imunitatea lui Juan Guaido

149
Criză în Venezuela. Adunarea Constituantă i-a ridicat imunitatea lui Juan Guaido - adunarea-1554321958.jpg

Articole recomandate

Adunarea Constituantă venezueleană i-a ridicat, marți, imunitatea și a autorizat urmărirea penală pentru uzurpare de funcție împotriva președintelui parlamentului, Juan Guaido, recunoscut ca președinte interimar de peste 50 de țări, relatează AFP. 
Adunarea Constituantă a votat în unanimitate pentru "a autoriza continuarea urmării penale angajate contra deputatului opoziției Juan Guaido în fața Curții Supreme", a anunțat președintele acestei instituții, Diosdado Cabello. 


Marți, liderul opoziției venezuelene Juan Guaido a declarat că se teme că va fi arestat în zilele următoare, după decizia Curții Supreme de a-i ridica imunitatea parlamentară. 


"Ei pot încerca să mă răpească", a declarat jurnaliștilor Guaido. "Știți cum acționează regimul. Nu este nici măcar persecuție, este inchiziție", a apreciat opozantul de 35 de ani, care nu recunoaște sancțiunea celei mai înalte instanțe juridice venezuelene. 
Atât Curtea Supremă, cât și Adunarea Constituantă sunt considerate ca supuse puterii în exercițiu de către opoziție, toți membrii lor fiind numiți drept chaviști, după numele defunctului președinte Hugo Chavez (1999-2013). 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2932 secunde