Criză în Thailanda: manifestanții gata să formeze propriul lor guvern

48
Criză în Thailanda: manifestanții gata să formeze propriul lor guvern - imageresize-1399533307.jpg

Articole recomandate

Manifestanții thailandezi au anunțat că sunt gata să își formeze propriul guvern, considerând 'ilegitim' guvernul interimar care conduce țara după demiterea premierului Yingluck Shinawatra, relatează France Presse.


'Mâine vom lua măsuri pentru a desemna un nou guvern', a anunțat pentru agenția franceză de presă Akanat Promphan, purtător de cuvânt al protestatarilor. Premierul interimar Niwattumrong Boonsongpaisan, numit miercuri, 'nu are nicio legitimate', a asigurat el, cu toate că și cadrul legal este respectat în cazul acestui guvern interimar.


Potrivit AFP, este vorba de un membru al 'clanului Shinawatra', apropiat al fostului premier Thaksin Shinawatra, fratele mai mare al lui Yingluck și principalul motiv de indignare al manifestanților antiguvernamentali. Șefa executivului a fost demisă miercuri de Curtea Constituțională după ce s-a confruntat cu șase luni de proteste și presiuni publice.


'Scopul va fi de a alege un guvern care să reprezinte poporul', a asigurat purtătorul de cuvânt, fidel ideii unui 'consiliu popular', neales, scrie Agerpres.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 08 Decembrie 2012
Stire din Diverse : De revelion în Hua Hin, Thailanda
Pagina a fost generata in 0.373 secunde