Crimă pasională în mediul universitar! Criminalul, autor al mai multor volume

337
Crimă pasională în mediul universitar! Criminalul, autor al mai multor volume - secautacadavrulinraulmoikafotoep-1573560074.jpg

Articole recomandate

Celebrul istoric rus Oleg Sokolov, arestat sâmbătă de poliția rusă după ce a fost scos din apele unui râu având asupra sa un rucsac conținând brațele unei femei, a mărturisit că și-a ucis și dezmembrat iubita în vârstă de 24 de ani, a declarat avocatul acestuia pentru AFP.

Istoricul rus, specialist în Napoleon, era, se pare, sub influența alcoolului în momentul în care polițiștii l-au scos sâmbătă dimineață din râul Moika, în Sankt Petersburg, fosta capitală imperială a Rusiei, având asupra sa un rucsac în care au fost găsite brațele unei femei și un pistol de semnalizare.

Potrivit presei locale, acesta ar fi căzut în apele râului unde urma să arunce părțile de cadavru și a recunoscut că intenționa să se debaraseze de corpul victimei, după care să se sinucidă în public, îmbrăcat precum Napoleon.

"Și-a recunoscut vinovăția", a declarat pentru AFP avocatul acestuia, Alexandre Potchuev, care a adăugat că istoricul, în vârstă de 63 de ani, în prezent spitalizat și primind îngrijiri pentru hipotermie, spune că își regretă fapta și că dorește să colaboreze cu poliția, informează Agerpres.

Acesta a recunoscut că și-a ucis iubita, o fostă studentă de 24 de ani, cu care colaborase la redactarea mai multor cărți, în urma unei dispute, după care a decapitat-o și dezmembrat-o cu intenția de a încerca să scape de cadavru, a relatat presa locală.

Titularul unei catedre de istorie la Universitatea din Sankt Petersburg, autor a mai multor volume, istoricul era totodată angajat în Franța pe funcția de consilier în cadrul Institutului Social de Studii Economice și Politice (ISSEP), școală fondată de fosta deputată de extremă dreaptă Marion Marechal. Instituția franceză l-a destituit la scurt timp după anunțul arestării sale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3501 secunde