COVID-19 / Măștile sanitare devin obligatorii în Bulgaria

Sâmbătă, 11 Aprilie 2020, 22:46
216
Bulgarii vor trebui să aibă acoperite nasul și gura cu o mască sanitară atunci când ies din casă începând de duminică, măsură menită să limiteze răspândirea noului coronavirus, mai ales pe perioada Paștelui, transmite Agerpres. Guvernul de la Sofia dorește ca purtarea măștii sanitare în locurile publice să fie generalizat până la 26 aprilie.

În Bulgaria, țară cu populație majoritar ortodoxă, duminică este celebrată Sărbătoarea Floriilor, iar peste o săptămână Paștele. Bisericile vor rămâne deschise în această perioadă, chiar dacă executivul bulgar i-a cerut populației să rămână în case. La 30 martie, guvernul bulgar a anulat un prim decret ce prevedea amenzi dure pentru nerespectarea obligativității purtării măștii sanitare, în condițiile în care acest produs era dificil de achiziționat.

Bulgaria a fost una dintre primele țări din Europa care au impus restricții asupra circulației persoanelor, pentru a reduce riscul propagării noului coronavirus. Guvernul bulgar a luat această măsură pe 13 martie

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.1331 secunde