COVID-19 / Bulgaria, gata să declare STAREA DE URGENȚĂ!

330
COVID-19 / Bulgaria, gata să declare STAREA DE URGENȚĂ! - dddd-1584087447.jpg

Articole recomandate

Bulgaria se pregătește să declare starea de urgență pentru a opri răspândirea coronavirusului, premierul Boiko Borisov anunțând că numărul cazurilor de infectare a ajuns joi la 23, de la 7 în urmă cu o zi, transmite Agerpres. Bulgaria a consemnat miercuri și primul deces.




'Guvernul va cere parlamentului să declare starea de urgență, care va permite închiderea școlilor, grădinițelor și universităților', a spus premierul Borisov joi după o ședință de guvern extraordinară. Propunerea va fi înaintată vineri parlamentului.




Borisov le-a cerut compatrioților săi să respecte regulile instituite, arătând că, doar joi, 14 persoane nu au respectat carantina în care se aflau. Starea de urgență va permite poliției să intervină în astfel de cazuri, a explicat el. 'Numai disciplina și mobilizarea națiunii ne pot ajuta în această situație', a insistat Borisov.





Până la sfârșitul săptămânii, Bulgaria va alcătui o listă a țărilor unde există epidemie extinsă de coronavirus și unde bulgarii vor avea interdicție de a se deplasa, precum și o listă de țări ai căror cetățeni nu vor putea intra în Bulgaria. Lista va fi actualizată cu regularitate.

Bulgaria a restricționat deja adunările publice în spații închise, limitându-le la 250 de persoane. Guvernul i-a îndemnat pe angajatori să flexibilizeze timpul de lucru și să permită munca de acasă, acolo unde este posibil. Restaurantele pot rămâne deschise, dar trebuie să le impună clienților să păstreze o distanță de siguranță. Cluburile de noapte, în schimb, trebuie închise, a mai spus premierul bulgar.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3797 secunde