Coronavirusul rezistă pe suprafețe de 5 ori mai mult decât credeau cercetătorii

Miercuri, 25 Martie 2020
214
Experți americani au găsit urme de coronavirus în cabinele navei Diamond Princess, la 17 zile după ce nava a fost evacuată, arată un raport al Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA, potrivit CNN.


Diamond Princess, proprietate a companiei Carnival, a fost ținută în carantină, luna trecută în Japonia, în apropiere de Yokohama.


712 dintre cei 3.711 persoanele aflate la bord au fost testate pozitiv cu coronavirus, adică 19,2% din numărul total, iar opt dintre acestea au încetat din viață. O explicație este că majoritatea cazurilor, 46,5%, au fost asimptomatice, ceea ce a dus la o răspândire mai ușoară a virusului.


Rezultatele aflate în urma analizei efectuate pe Diamond Princess îi contrazic pe specialiștii americani, care au anunțat în New England Journal of Medicine că noul coronavirus rezistă mai multe ore în aer și până la trei zile pe diferite suprafețe din plastic sau din oțel inoxidabil și până la 24 de ore pe carton.


Pe Diamond Princess, virusul a rezistat de peste 5 ori mai mult decât arătau datele oamenilor de știință.


Cercetătorii au folosit de asemenea un nebulizator pentru a răspândi virusul în aerul înconjurător. Prin această tehnică, ei au descoperit urme de virus sub formă de aerosol - adică particule suspendate în aer - timp de trei ore.


Virusul este transmis în principal prin micropicături expulzate de pacienți atunci când tușesc sau strănută, iar în această formă (diferită de un aerosol) este viabil doar câteva secunde.


Sursa: CNN


Pagina a fost generata in 0.1582 secunde