Coronavirusul, recreat în laborator de cercetătorii australieni

203
Coronavirusul, recreat în laborator de cercetătorii australieni - ddd-1580285209.jpg

Articole recomandate

O echipă de oameni de știință din Australia a anunțat miercuri dezvoltarea cu succes a unei versiuni de laborator a noului tip de coronavirus, prima creată în afara teritoriului Chinei, o realizare care ar putea contribui la combaterea răspândirii globale a bolii, informează Reuters, potrivit Agerpres. Cercetătorii de la Institutul pentru Infecții și Imunitate Peter Doherty din Melbourne au spus că vor pune la dispoziția Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și laboratoarelor din toată lumea această mostră, creată după o prelevare de probe biologice de la un pacient infectat. Un laborator din China a recreat de asemenea virusul cu succes, dar a pus la dispoziție doar secvența genomului, nu și mostra ca atare, potrivit Australian Broadcasting Corp.

"Întrucât ne aflăm în mod concret în posesia virusului, avem acum abilitatea de a valida și a verifica într-adevăr toate metodele de testare și de a le compara sensibilitățile și specificitățile", a precizat într-o declarație directorul laboratorului de identificate a virusurilor, Julian Druce. "Virusul va fi folosit ca material pentru controlul pozitiv în cadrul laboratoarelor din rețeaua de sănătate publică din Australia și va fi expediat către laboratoare de expertiză care colaborează strâns cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS) din Europa".

Mostra de virus creată în laboratorul australian ar putea fi folosită pentru generarea unui test de anticorpi, care ar permite depistarea virusului la pacienții care nu prezintă simptome, precum și la crearea unui vaccin, a mai precizat institutul. Virusul a fost recreat din probele prelevate de la un pacient care a sosit la institutul australian pe 24 ianuarie, se mai precizează în declarație.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6104 secunde