Coronavirusul, în regres? Tot mai puține îmbolnăviri în China

215
Coronavirusul, în regres? Tot mai puține îmbolnăviri în China - dddd-1583309383.jpg

Articole recomandate

China a raportat miercuri o scădere a numărului de cazuri noi de infectare cu coronavirus pentru a treia zi consecutiv și 38 de decese suplimentare, informează Agerpres. La nivel național, bilanțul epidemiei de Covid-19 a ajuns la 2.981 de morți și la peste 80.200 de persoane infectate, a indicat Comisia Națională de Sănătate.

Potrivit autorităților, 115 cazuri noi au fost înregistrate în provincia centrală Hubei, epicentrul epidemiei, unde virusul a apărut pentru prima dată în luna decembrie, și doar patru în alte zone ale țării. De câteva zile, numărul de cazuri noi a scăzut în China, unde măsurile draconice de carantină care vizează peste 50 de milioane de persoane par să dea roade.

Autoritățile sunt însă îngrijorate de noile contaminări în rândul persoanelor depistate la întoarcerea lor din străinătate. Cel puțin 13 cazuri de contaminare a unor cetățeni chinezi reveniți din străinătate au fost identificate în ultimele zile, dintre care opt la persoane care s-au întors marți din Italia în provincia Zhejiang (est), în condițiile în care în prezent Italia este țara europeană cea mai afectată de coronavirus. Aceste opt persoane lucrau în același restaurant din Bergamo, la aproximativ 40 de kilometri de Milano.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4103 secunde