Coreea de Sud anunță cel mai mare bilanț zilnic de noi îmbolnăviri de la sfârșitul lunii martie

189
Coreea de Sud anunță cel mai mare bilanț zilnic de noi îmbolnăviri de la sfârșitul lunii martie - covid2-1595704677.jpg

Articole recomandate

Coreea de Sud, țară invocată adesea ca exemplu pentru modul în care a controlat epidemia de covid-19, a anunțat sâmbătă 113 noi cazuri de coronavirus, aceasta fiind cea mai mare creștere zilnică înregistrată din data de 31 martie, relatează Agerpres. Bilanțul total al îmbolnăvirilor din pandemie ajunge astfel la 14.092 de cazuri în Coreea de Sud.


După ce, luni, au scăzut sub 30, pentru prima dată în peste trei săptămâni, numărul noilor infecții cotidiene a început să crească din nou în Coreea de Sud, în parte din cauza infectărilor locale de la un azil de bătrâni, biserici și o bază militară, a relatat agenția Yonhap.


Totuși, 86 dintre cazurile anunțate sâmbătă sunt "de import". Printre noii pacienți diagnosticați se numără 36 de lucrători reveniți din Irak și 32 de marinari ruși.


Dintre infecțiile contractate local, 11 au fost raportate la Seul, 11 în provincia Gyeonggi din jurul capitalei și cinci în Busan.


Coreea de Sud s-a confruntat cu focare de infecție sporadice după ce a relaxat distanțarea fizică, la 6 mai, zona Seul înregistrând cele mai multe dintre cazurile noi în luna iulie. Numărul de cazuri "importate" a continuat să crească zilnic timp de 30 de zile consecutiv.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7358 secunde