Coreea de Nord, somată de SUA să îl grațieze pe studentul american

263
Coreea de Nord, somată de SUA să îl grațieze  pe studentul american - studentcondamnat-1458220000.jpg

Articole recomandate

Casa Albă a lansat un apel Phenianului să îl grațieze pe studentul american condamnat, miercuri, de justiția nord-coreeană la 15 ani de muncă forțată pentru activități subversive, transmite AFP.

"Încurajăm cu toată puterea guvernul nord-coreean să îl grațieze și să îi acorde eliberarea imediată", a declarat purtătorul de cuvânt al executivului american, Josh Earnest.

"Este din ce în ce mai clar că guvernul nord-coreean utilizează acești cetățeni americani ca pioni cu motivații pur politice", a adăugat el, reamintind că Departamentul de Stat recomandă să se evite deplasările în această țară.

Condamnarea lui Otto Warmbier, 21 de ani, student al Universității din Virginia, a fost pronunțată de Curtea Supremă a Coreii de Nord, potrivit agenției oficiale de presă KCNA.

Tânărul a fost arestat în ianuarie, în timp ce se pregătea să părăsească țara. Ulterior, el a mărturisit că a furat un banner inscripționat cu un slogan politic, într-o zonă rezervată pentru personalul hotelului din Phenian unde era cazat în cadrul unei vizite organizate, scrie Agerpres. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 08 Martie 2016
Stire din Actual : A murit inventatorul e-mail-ului
Pagina a fost generata in 0.3654 secunde