Coreea de Nord pregătește manevre terestre și aeriene de mare amploare

82
Coreea de Nord pregătește manevre terestre și aeriene de mare amploare - coreeadenordurmeazaaltreileatest-1367139353.jpg
Coreea de Nord pregătește manevre terestre și aeriene de mare amploare pe fondul unor tensiuni crescute în Peninsula Coreea, după testul nuclear nord-coreean din 12 februarie, a anunțat o sursă guvernamentală sud-coreeană, informează AFP.




Pentru aceste exerciții ar urma să fie mobilizate artileria și armata aerului în jurul portului Nanmpo (vest), potrivit sursei citate de agenția de presă Yonhap. 'Se pare că este vorba de exerciții la scară largă', a adăugat sursa citată, referindu-se la temerile că Phenianul ar putea profita de aceste manevre pentru a crea un incident militar sau pentru a efectua un tir cu rachetă balistică, scrie Agerpres.


La 23 noiembrie 2010, artileria nord-coreeană a lansat obuze în insula Yeonpyeong, un recif de 7 km2 în Marea Galbenă, cauzând moartea a doi civili și a doi soldați sud-coreeni. Coreea de Sud a ripostat cu 80 de tiruri, provocând temeri cu privire la escaladarea conflictului și declanșarea unui nou conflict între Nord, susținut de China, și Sud, aliat al SUA, care are 28.500 de soldați. În Peninsula Coreea tensiunile s-au amplificat după ce Coreea de Nord a efectuat al treilea test nuclear, în luna februarie, completează sursa citată. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3207 secunde