Coreea de Nord nu vrea să reia discuțiile cu SUA: "Nu simțim nicio nevoie"

178
Coreea de Nord nu vrea să reia discuțiile cu SUA:

Articole recomandate

Coreea de Nord nu consideră oportună reluarea discuțiilor cu SUA.


Aceasta nu ar fi nimic mai mult decât un instrument politic pe care să-l folosească Washingtonul, a declarat sâmbătă un diplomat nord-coreean de rang înalt, citat de Reuters, înaintea vizitei unui oficial american în Coreea de Sud.


Potrivit acestui diplomat, vice-ministrul de externe Choe Son Hui, negocierile dintre Washington și Phenian nu vor da rezultate și Coreea de Nord nu își va schimba politica.


″Nu simțim nicio nevoie de a sta față în față cu Statele Unite, întrucât acestea consideră dialogul dintre Coreea de Nord și SUA nimic mai mult decât un instrument de care să se agațe în propria criză politică″⁣, a adăugat responsabilul nord-coreean.


Secretarul de Stat adjunct al SUA Stephen Biegun va efectua săptămâna viitoare o vizită în Coreea de Sud pentru a aborda problema negocierilor cu Coreea de Nord aflate în impas, transmite Agerpres.


Relațiile intercoreene au continuat să se degradeze anul trecut, după eșecul celui de-al doilea summit între președinții Kim Jong Un și Donald Trump, desfășurat la Hanoi în februarie 2019. Potrivit președintelui american, Kim Jong Un a refuzat la acel summit să-și asume suficiente angajamente privind denuclearizarea țării sale și arsenalul de rachete balistice în schimbul ridicării sancțiunilor internaționale.


Cei doi președinți au avut o a treia întâlnire, în iunie, în zona demilitarizată care separă cele două Corei. Deși au convenit atunci reluarea negocierilor, discuțiile dintre cele două părți, desfășurate în Suedia, au fost sistate în octombrie.


Fostul consilier pentru securitate națională al președintelui Trump, John Bolton, a declarat joi că liderul de la Casa Albă ar putea încerca să stabilească un nou summit cu omologul său nord-coreean, ca o ″surpriză de octombrie″⁣, înaintea alegerilor prezidențiale care se vor desfășura în SUA în noiembrie. Și președintele sud-coreean Moon Jae-in a apreciat recent că ar fi utilă o întâlnire între președinții Trump și Kim înaintea scrutinului prezidențial american.


Sursa: Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3026 secunde