Coreea de Nord difuzează desene animate împotriva obezității

111
Coreea de Nord difuzează desene animate împotriva obezității - coreeadenorddesene-1629897921.jpg

Articole de la același autor

Un desen animat difuzat de televiziunea de stat din Coreea de Nord îi avertizează pe copii despre pericolele obezității și a mâncatului excesiv, deși țara se confruntă cu o criză alimentară gravă, relatează Insider.

Pe de altă parte, liderul suprem nord-coreean, Kim Jong Un, care suferea de obezitate, a slăbit recent zeci de kilograme.

În desenul animat se văd două fete care se plimbă prin oraș în timpul iernii. Una dintre ele își ironizează prietena mai plinuță pentru că vrea să ia autobuzul spre casă, în loc să meargă pe jos.

Cele două merg acasă la prima fată, cea mai slabă, care face acrobații, în timp ce prietena ei mănâncă și apoi adoarme pe canapea.

Colin Zwirko, analist senior al postului sud-coreean NKNews, a scris pe Twitter că regimul nord-coreean ar putea folosi desenele animate și pentru a arăta prosperitatea națiunii.

Nu este pentru prima dată când desenele animate sunt folosite pentru a-i ghida pe nord-coreeni. O serie numită „Veverița și ariciul”, difuzată în anii 1970 până în 2010, includea personaje îmbrăcate în echipamente militare care se pregăteau să-și apăre patria de invadatori. Desenul animat este considerat propagandă militară.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2541 secunde