Coreea de Nord are 13 situri secrete unde a stocat rachete nucleare

156
Coreea de Nord are 13 situri secrete unde a stocat rachete nucleare - coreeadenord-1542117331.jpg

Articole recomandate

Coreea de Nord posedă în prezent cel puțin 13 situri secrete unde a stocat rachete balistice cu potențial nuclear, arată un studiu publicat de Centrul de Studii Strategice și Internaționale (CSIS) - un think tank din Washington.

Celula "Beyond Parallel", creată special pentru Peninsula Coreea, se bazează pe surse din interiorul serviciilor secrete din mai multe țări, precum și pe informații și declarații ale transfugilor nord-coreeni, date online și de imagini luate prin sateliți.

Aceleași surse au stabilit că, la ora actuală, Phenianul ar deține, în afară de cele 13 situri, încă șapte de acest fel - în total, 20.

"Aceste baze nu au fost sistate", a explicat unul dintre responsabilii programului Beyond Parallel. "Activitatea continuă", a avertizat aceeași sursă.

"Toată lumea se teme că Trump a acceptat un acord greșit", a continuat sursa, adăugând că "ei (nord-coreenii) ne-au arătat un singur sit de teste și au dezactivat alte câteva situri. În schimb, au obținut un acord de pace".

Phenianul a suspendat oficial programul său nuclear și testele cu rachete. Coreea de Nord a mai promis că va proceda la fel și cu principalul complex nuclear al țării.

Din studiul CSIS mai rezultă că există un sit secret într-o regiune montană la 150 km de Seul, după cum au evidențiat imaginile prin satelit. Acest sit, Sakkanmol și încă 12 situri de acest fel nu ar fi funcționale pentru lansări de rachete, chiar dacă ar exista o posibilitate de acest fel în caz de urgență.

Aceste situri sunt repartizate în trei centuri, cea mai îndepărtată de Coreea de Sud fiind destinată siturilor de rachete balistice intercontinentale.

Miercuri, pre-ședintele american Donald Trump a anunțat că va avea o nouă întâlnire cu liderul de la Phenian, Kim Jong-un, la începutul lunii ianuarie 2019.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8019 secunde