Coreea de Nord a testat un nou sistem antiaerian

123
Coreea de Nord a testat un nou sistem antiaerian - kimjongun-1459587610.jpg

Articole recomandate

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a supervizat un test reușit al unui nou sistem antiaerian, a anunțat, sâmbătă, agenția de presă oficială a Coreii de Nord, KCNA, informează Realitatea.net.


Acesta este cel mai recent test dintr-o serie întreagă efectuate în ultima vreme de Phenian, în timp ce tensiunile se amplifică în peninsula coreeană.

Noul test a fost anunțat în timp ce la Washington se desfășura Summitul securității nucleare, în cadrul căruia a fost discutată și problema capacităților nucleare nord-coreene. Kim "a condus testarea unui sistem antiaerian ghidat de tip nou" și "sub observarea lui, rachete antiaeriene au fost trase și au lovit cu precizie ținte aeriene false ale dușmanilor", a raportat KCNA.

Liderul nord-coreean "și-a exprimat marea satisfacție pentru acest test încununat cu succes", care este, în opinia lui, o nouă demonstrație elocventă privind sporirea rapidă a capacității de apărare a Coreii de Nord, subliniază agenția. La Seul, Ministerul Apărării sud-coreean a anunțat că Phenianul a lansat o rachetă antiaeriană vineri, din orașul Sondok, în est.

În decurs de o lună, Kim a supervizat mai multe exerciții militare, printre care teste balistice cu rază medie de acțiune, un sistem de lansare de rachete multiplu și o artilerie cu rază lungă, ca răspuns la manevrele militare comune desfășurate în fiecare an în peninsula coreeană de către Coreea de Sud și SUA, aliatul Seulului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.502 secunde