X
X
Mai multe ştiri online:

Coreea de Nord a lansat două proiectile neidentificate

Ştire online publicată Sâmbătă, 30 Noiembrie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Coreea de Nord a tras, joi, două proiectile neidentificate, a anunțat armata sud-coreeană, într-un moment în care negocierile privind programul nuclear dintre Phenian și Washington se află în impas, relatează AFP. 


Două proiectile au fost lansate în direcția est din provincia Hamgyong de Sud și s-au prăbușit în Marea Japoniei, a precizat statul-major sud-coreean, într-un comunicat. 


Tirul a fost efectuat la orele 16.59 (07.59 GMT), joi, ziua în care americanii sărbătoreau Ziua Recunoștinței (Thanksgiving). 
"Având cunoștință despre informații legate de lansarea unei rachete nord-coreene, Washingtonul a lansat un apel Phenianului să evite provocările, să își respecte obligațiile care decurg din rezoluțiile Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite și să reia negocierile susținute și substanțiale îndeplinindu-și datoria pentru a se ajunge la o denuclearizare completă", potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat. 


Tirul a avut loc în ajunul celei de-a doua aniversări a primului tir cu o rachetă balistică, Hwasong-15, capabilă, potrivit experților, să lovească întreg teritoriul continental american. 


"Tirurile repetate de rachete balistice din Coreea de Nord reprezintă o provocare serioasă nu doar pentru țara noastră, dar și pentru comunitatea internațională", a declarat presei prim-ministrul japonez Shinzo Abe.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.3452 secunde