Convoi NATO, atacat la Kabul. Sunt mai mulți morți. ISIS revendică

201
Convoi NATO, atacat  la Kabul. Sunt mai mulți morți. ISIS revendică - convoinato-1493814365.jpg

Articole recomandate

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat atacul comis asupra unui convoi de vehicule blindate al NATO în care au fost ucise opt persoane în capitala afgană Kabul, relatează Reuters.

Într-un comunicat difuzat de agenția sa de presă Amaq, Statul Islamic a afirmat că un kamikaze a detonat o mașină capcană în momentul în care convoiul trecea printr-o zonă în apropiere de ambasada Statelor Unite, provocând moartea a opt soldați americani.

Oficiali din domeniul sănătății din Kabul au afirmat că cei opt morți sunt civili și că cel puțin 28 de persoane au fost rănite în explozia produsă dimineață într-o zonă aglomerată a orașului. Trei membri ai forțelor armate americane se numără printre răniți.

Atacul intervine la câteva zile după ce talibanii au anunțat lansarea "ofensivei lor de primăvară", amenințând cu atacarea trupelor străine. Această ofensivă marchează anual începutul sezonului de luptă, dar, în ultimii ani, talibanii au continuat să desfășoare operațiuni și în timpul armistițiului tradițional de iarnă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.4593 secunde