Congresul Partidului Comunist chinez, amânat de coronavirus

228
Congresul Partidului Comunist chinez, amânat de coronavirus - dddd-1582539852.jpg

Articole recomandate

Autoritățile chineze au amânat Congresul Partidului Comunist, care trebuia să aibă loc în Beijing, de teama coronavirusului, relatează Digi 24. Anunțul a fost făcut astăzi, în contextul în care numărul morților se apropie de 2.600 doar în China.

Anunțul vine după ce președintele Chinei, Xi Jinping a spus că epidemia de coronavirus este "cea mai mare urgență de sănătate publică" de la apariția în anul 1949 a regimului comunist în China. El a adăugat că este necesar ca autoritățile să învețe din "lacunele evidente în răspunsul la epidemie".

Mai mulți experți din China spun că virusul nu își are originea în piața de animale din orașul Wuhan, așa cum se credea inițial. El ar fi ajuns aici din altă parte, dar piața respectivă ar fi favorizat răspândirea sa rapidă.

În afara statului asiatic, cel mai mare număr de decese este în Iran. 12 oameni au murit în această țară, iar vecinii republicii islamice au închis granițele, ca să prevină răspândirea virusului. Între timp, au fost raportate primele cazuri de îmbolnăvire în Kuweit, Bahrein și Afganistan. Coreea de Sud este, însă, țara cu cel mai mare focar de Covid-19 din afara Chinei. Peste 760 de cazuri sunt aici, iar autoritățile au decretat pentru prima oară în ultimii zece ani. Oamenii stau la cozi uriașe pentru măști, dar nu se înghesuie, ci așteaptă în ordine deplină.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4566 secunde