Congresul Mondial Evreiesc cere interzicerea partidelor neonaziste

129
Congresul Mondial Evreiesc cere interzicerea partidelor neonaziste - congresul-1572382834.jpg

Articole recomandate

Șeful Congresului Mondial Evreiesc (World Jewish Congress, WJC) a cerut, luni, interzicerea partidelor care susțin ideologia neonazistă, în timp ce cancelarul german Angela Merkel a subliniat încă o dată că viața evreiască este o parte a identității țării, relatează DPA. 


Cu prilejul reuniunii bianuale a comitetului executiv al WJC de la Munchen, președintele său, Ronald Lauder, a spus că la 75 de ani după lagărul morții de la Auschwitz, vechea ură împotriva evreilor începe să-și scoată capul. "Acum, a venit vremea să acționăm", a spus el. 


Remarcile lui Lauder vin la o zi după ce partidul de extrema dreaptă Alternativa pentru Germania (AfD) a devenit a doua cea mai puternică forță politică în alegerile regionale din landul Turingia. AfD a fost acuzată de comisarul german pentru antisemitism și de alți actori că alimentează ura împotriva evreilor. 


La reuniunea WJC, Angela Merkel a primit din partea organizației premiul "Theodor Herzl". Cancelarul a făcut apel la societate să fie unită împotriva oricărei forme de antisemitism, care se arată "nu numai în acte de violență, ci și în moduri mult mai subtile". 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3171 secunde