Conferință a donatorilor, pentru reconstrucția Albaniei după seism

Vineri, 13 Decembrie 2019, 22:43
194
Statele din Uniunea Europeană și-au exprimat, joi, solidaritatea cu Albania și au susținut organizarea unei conferințe a donatorilor la Tirana pentru a ajuta această țară după seismul devastator de la finalul lui noiembrie, soldat cu 51 de morți, peste 1.000 de răniți și enorme pagube materiale, transmite EFE. 


"Vom organiza o conferință a donatorilor la mijlocul lui ianuarie, la Tirana, pentru reconstrucția Albaniei", a declarat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, joi, la finalul primei zile a summitului european de la Bruxelles. 


"Este nevoie de investiții pentru a pregăti o lungă perioadă de reconstrucție", a precizat șefa executivului european, care amintește că ideea unei conferințe internaționale a fost lansată, la începutul lui decembrie, de președintele francez Emmanuel Macron. 


Circa 5.000 de persoane au rămas fără locuință, iar după seism, Albania a cerut activarea Mecanismului UE de Protecție Civilă, la care o țară poate apela în cazul în care nu poate gestiona prin forțe proprii o situație de urgență sau dezastru. 
Pagina a fost generata in 0.3093 secunde