Comisia Europeană prezintă un plan pentru ridicarea treptată a restricțiilor și revenirea la normal

203
Comisia Europeană prezintă un plan pentru ridicarea treptată a restricțiilor și revenirea la normal - comisiaeuropean-1586939419.jpg

Articole recomandate

Comisia Europeană va prezenta miercuri o strategie de ieșire din perioada de izolare impusă pentru limitarea propagării noului coronavirus, astfel încât statele membre ale Uniunii Europene să ridice gradual restricțiile impuse și să-și reia activitatea în mod normal, informează Agerpres, care citează dpa.


Orientările Comisiei Europene, care nu vor fi obligatorii pentru țările membre, ar fi trebuit să fie prezentate săptămâna trecută, dar unele state UE s-au temut că Bruxellesul ar fi putut trimite astfel un semnal că restricțiile pot fi deja relaxate.


Planul, care va fi prezentat de către președinta executivului comunitar, Ursula von der Leyen, va propune criterii comune pentru înlăturarea treptată a restricțiilor introduse în cea mai mare parte a Europei. Totuși, va reveni fiecărui stat membru să decidă cum și când va adopta măsurile respective.


Detalii ale strategiei Comisiei au apărut deja în presă. Un element esențial este adoptarea unor pași mici, controlați strict, în următoarele luni, potrivit unui draft al strategiei. Două condiții vor trebui să fie îndeplinite: o scădere notabilă a răspândirii virusului și un număr suficient de paturi de spital și locuri în unitățile de terapie intensivă.


Unele țări membre, printre care Austria, Spania, Danemarca și Cehia, au început deja să ridice unele restricții.


În același timp, președintele francez Emmanuel Macron a anunțat că măsurile actuale din țara sa vor rămâne în vigoare până la 11 mai, iar cancelarul german Angela Merkel va discuta miercuri cu reprezentanții landurilor despre pașii de urmat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3226 secunde