Coaliția de guvernământ din Germania a semnat acordul politic oficial

118
Coaliția de guvernământ din Germania a semnat acordul politic oficial - coalitia-1520952251.jpg

Articole recomandate

Partidele din coaliția de guvernământ din Germania au semnat, luni, acordul care deschide calea formării unui nou guvern condus de cancelarul Angela Merkel, punând astfel capăt unui blocaj politic care a durat șase luni, informează DPA.

Documentul de 177 de pagini a fost semnat de Angela Merkel, din partea Uniunii Creștin Democrate (CDU), de Horst Seehofer, din partea formațiunii bavareze de dreapta Uniunea Social Democrată (CSU), și de liderul în exercițiu al Partidului Social Democrat (SPD), Olaf Scholz. Acesta urmează să preia portofoliul Finanțelor și postul de vicecancelar.

Așa-numita "mare coaliție" este aceeași dinainte de alegeri și guvernează din 2013. Atât CDU, cât și SPD au suferit pierderi istorice la alegerile din septembrie anul trecut. Ulterior, SPD și-a anunțat intenția de a trece în opoziție, dar negocierile CDU/CSU cu alte formațiuni politice au eșuat, ceea ce a lăsat doar alternativa între refacerea marii coaliții și organizarea de alegeri anticipate.

Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a declarat: "Mă bucur că se încheie perioada de insecuritate și nesiguranță. Nerăbdarea era în creștere în ultimele săptămâni".

Parlamentul Germaniei urmează să voteze, astăzi, un nou mandat de cancelar pentru Angela Merkel, iar noul guvern va depune jurământul în aceeași zi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3894 secunde