CNN: "Ordinul lui Trump nu i-ar fi oprit pe autorii atacurilor teroriste din 2001"

180
CNN:

Articole recomandate

12 teroriști au comis atacuri jihadiste sângeroase în SUA după atentatele de la 11 septembrie 2001, omorând 94 de persoane în total, însă niciunul dintre ei - care sunt cu toții cetățeni americani sau rezidenți cu forme legale - nu a emigrat sau nu a fost născut într-o familie care a emigrat dintr-o țară de pe lista administrației Trump privind interdicția de călătorie, comentează CNN. 


7 dintre cei 12 teroriști sunt cetățeni născuți în SUA, provenind din orașe precum Memphis și Arlington, Virginia, conform unei cercetări realizate de think-tank-ul New America. Și niciunul dintre autorii atacurilor de la 11 septembrie 2001 nu venea din vreuna dintre cele șapte țări majoritar musulmane vizate de ordinul executiv semnat de președintele Donald Trump - Irak, Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria și Yemen. 


New America a descoperit de asemenea că trei potențiale atacuri grave în SUA după 11 septembrie 2001, care nu au ucis în cele din urmă pe nimeni, au fost comise de teroriști din țări vizate de interdicția lui Trump: doi din Somalia și unul din Iran. 


Din cele aproape 400 de persoane acuzate de diverse acțiuni teroriste după 11 septembrie 2001 în SUA - care variază de la crime la infracțiuni precum trimiterea unor sume mici de bani unei organizații teroriste -, aproape jumătate sunt cetățeni născuți în SUA, iar peste 80% sunt cetățeni americani sau rezidenți permanenți cu forme legale. 


v v v


Noul lider de la Casa Albă, Donald Trump, a semnat, vineri, un ordin executiv prin care se interzice intrarea pe teritoriul SUA a cetățenilor din șapte state majoritar musulmane - Irak, Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria și Yemen, declanșând un val de critici și de proteste pe plan intern și internațional. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5137 secunde