CNN - Misterul craterului gigantic apărut peste noapte în Mexic

662
CNN - Misterul craterului gigantic apărut peste noapte în Mexic - misterulcraterului2-1622743808.jpg

Articole de la același autor

O groapă uriașă, cu un diametru de aproximativ 60 de metri, a apărut din senin pe un teren cultivat din centrul Mexicului, amenințând că va înghiți o casă din apropiere. Dolina a apărut în Santa María Zacatepec, statul Puebla, și are o adâncime de aproximativ 20 de metri, a declarat guvernatorul Miguel Barbosa Huerta, într-o conferință de presă, relatează CNN. Barbosa a spus că familia care locuiește aproape de craterul înfricoșător a fost evacuată. Nimeni nu a fost rănit până acum, dar guvernatorul i-a avertizat pe locuitori să stea departe de zonă. Atunci când a apărut, groapa avea un diametru de 5 metri, dar a crescut rapid, în doar câteva ore, a spus Beatriz Manrique, secretar de mediu pentru regiunea mexicană.

„Credem că ar putea fi o combinație de doi factori: înmuierea solului - întreaga suprafață era cultivată - dar și extracția apelor subterane, care a degradat solul", a spus Manrique.

Oameni de știință și oficiali din instituții publice, inclusiv Comisia Națională pentru Ape, vor efectua o investigație pentru a afla ce s-a întâmplat. Gropile de acest fel apar atunci când structura solului se modifică și nu mai poate susține stratul superior, potrivit USGS. Acest lucru se poate întâmpla din mai multe cauze, între care eroziunea rocilor din straturile inferioare din cauza apelor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6809 secunde