Clădirea unei televiziuni din Kiev, atacată cu lansatoare de grenade

158
Clădirea unei televiziuni din Kiev, atacată cu lansatoare de grenade - 2684308431075600-1563034498.jpg

Articole recomandate

Clădirea în care își desfășoară activitatea postul de televiziune ucrainean 112.ua a fost ținta unui atac cu lansatoare de grenade, anunță Agerpres. Potrivit unui comunicat al poliției ucrainene, incidentul a avut loc sâmbătă dimineața și nu s-au înregistrat victime, însă autorul atacului nu a fost deocamdată identificat.

"Incidentul a fost încadrat drept act terorist și a fost declanșată o operațiune specială a poliției pentru a-l captura pe atacator", se menționează într-o notă pe care poliția a postat-o pe Facebook și în care se precizează că fațada clădirii a fost afectată.

Atacul asupra postului de televiziune se produce după ce 112.ua a cerut forțelor de securitate să asigure protecție angajaților săi pe fondul amenințărilor primite din partea grupărilor radicale care "încearcă să influențeze politica editorială a postului".

Potrivit altor mijloace de informare în masă, atacul are legătură cu recentul anunț al postului 112.ua cu privire la apropiata difuzare a unui documentar controversat intitulat 'Revealing Ukraine' care include un interviu cu președintele rus Vladimir Putin, realizat de regizorul american Oliver Stone.

În această sâmbătă mai mulți activiști ucraineni urmau să organizeze un miting în fața sediului postului de televiziune pentru a protesta față de difuzarea respectivului documentar.

Sursa: romaniatv.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7124 secunde